Je hele bedrijf of organisatie binnen 1,5 uur geschoold!

zonder waardevolle mensen dagen kwijt te zijn aan een cursus in een klasje

Vraag een offerte aan

"Interessant als aanvulling op onze BHV-lessen, maar ook de werknemers die geen BHV hebben gedaan vonden het interessant en waardevol. De cursus is echt anders dan een BHV cursus, completer en duidelijk in beeld gebracht. Overzichtelijk met de modules en quiz achteraf, en leuk om achter de schermen in meldkamer mee te kijken. Vond Heleen het super doen! Goed om ook regelmatig te herhalen."       

reanimatie

Je hele(zorg)organisatie of bedrijf binnen 1.5 uur levensreddende kennis bijbrengen? Dat kan!

We zijn in bedrijven gewend dat BHV'ers weten hoe ze moeten reanimeren. Maar zou eigenlijk niet iedereen dat moeten kunnen?  


Jij wilt toch ook in die (zorg)organisatie werken waar je niet afhankelijk bent van BHV'ers maar elke willekeurige werknemer gewoon kan reanimeren? Of die topwerkgever zijn die dit mogelijk maakt?


Groepen, (zorg)organisaties en bedrijven kunnen de cursus gemakkelijk in 1 klap volgen.  Online, thuis of op het werk, of eigenlijk waar en wanneer je maar wilt. Makkelijk én efficiënt. Zo ben je mensen niet dagen kwijt aan een cursus in een klasje.


Met de cursus kunnen mensen niet alleen makkelijk kennis opdoen, ze kunnen het ook makkelijk herhalen. Zo haal je het maximale uit je kennisinverstering!

Offerte aanvragen

KLAAR IN 1.5 UUR: GEEN DAGEN KWIJT AAN EEN CURSUS OF KLASJE

Jij kunt je werknemers niet dagen missen aan lessen in een klasje.  Met deze cursus hoeft dat ook helemaal niet. Iedereen volgt hem makkelijk online, in eigen tijd, op eigen tempo.

IN 1 KLAP IEDEREEN GESCHOOLD

Door samen dezelfde cursus te volgen weet je zeker dat iedereen in 1 klap dezelfde kennis heeft en weet hoe je levens zou kunnen redden. Zo ben je niet meer afhankelijk van BHV'ers maar weet iedereen hoe je een leven kunt redden!

TOP WERKGEVERSCHAP

Want waarom zou je maar een paar mensen in je bedrijf of organisatie willen trainen? Jij wilt die werkgever zijn waarbij iedereen zich waardevol voelt! Bovendien is het iedereen in je bedrijf of organisatie levensreddende kennis bijbrengen met deze cursus voor jou een fluitje van een cent!

HET MAXIMALE UIT JE KENNISINVESTERING

Met de cursus kunnen mensen niet alleen makkelijk kennis opdoen, ze kunnen het ook makkelijk herhalen. Zo haal je het maximale uit je kennisinverstering! Zelfs wanneer de kennis er binnen jouw bedrijf of (zorg)instelling al is, is een online training een makkelijke manier om de kennis te borgen zonder dat men er de deur voor uit moet!

Een online reanimatiecursus voor groepen, hoe werkt dat?

reanimatie

Inhoud cursus

De online cursus is dezelfde cursus als die voor particulieren, en bestaat uit 8 gemakkelijk te volgen modules inclusief quizzes en achtergrondinformatie met betrekking tot reanimatie. De cursus is online toegankelijk via een webbased platform en via een app. De taal van de cursus is Nederlands en de cursus is uiteraard gebaseerd op de Nederlandse reanimatie richtlijnen. 


Inhoud van de modules:

Module 1. Introductie: wat en waarom

Module 2. Oorzaken van een reanimatie herkennen en voorkomen

Module 3. Herkennen van een reanimatie situatie

Module 4. 112 bellen: hoe werkt dat eigenlijk?

Module 5. Borstcompressies

Module 6. Beademingen

Module 7. De AED (en andere handige hulpmiddelen)

Module 8. Ik heb gereanimeerd, wat nu?


Incl. toetsen van je kennis en vragen stellen

[BONUS] Een kijkje in de ambulance 

[BONUS] Langs bij 112: waar gaat je belletje naar toe?

[BONUS] Reanimatie Community 

reanimatiecursus heleen lameijer reanimatie

Hoe krijgen deelnemers toegang?

Voor grotere groepen maken we een centrale inschrijflink (of indien gewenst kortingscodes) die jullie kunnen distribueren onder nieuwe deelnemers waarmee zij zich direct in kunnen schrijven. Deelnemers krijgen vervolgens automatisch toegang tot alle modules, quizzes en achtergrondinformatie, vanaf het moment van inschrijving tot 1 jaar na inschrijving. Zo kunnen ze de cursus ook makkelijk nog eens herhalen. Tevens krijgen zij toegang tot alle eventuele updates van de cursus en kunnen zij vragen stellen via het cursus platform.
reanimatie cursus

Wat krijgen deelnemers nog meer?

Deelnemers krijgen na 2 weken, een half jaar en vlak voor het einde van het jaar een e-mail ter herinnering aan het doen, herhalen of afronden van de cursus. Zo vergeet niemand het maximale uit de cursus te halen. Uiteraard kan dit op verzoek aangepast worden.

Staffelkorting

Een losse cursus kost normaal 49.95 per deelnemer. We bieden een groepskorting voor grotere groepen, bedrijven en organisaties. Hoe groter de groep, hoe hoger de korting. Neem hiervoor contact met ons op.

Mensen zitten nog zo vast in het idee dat een reanimatiecursus op locatie het enige "echte" is, terwijl je als je naar deze cursus kijkt en het beleefd je interesse veel meer wordt gewekt! Ik ben er blij mee en denk dat het heel belangrijk is voor bedrijven om zo'n cursus te doen. Het zou toch mooi zijn dat elk personeelslid zou kunnen bijdragen mocht dat nodig zijn!

Edith van Uden

Veelgestelde vragen

Een online reanimatiecursus? Hoe werkt dat dan?

De online reanimatiecursus kun je gemakkelijk thuis volgen achter jouw computer, tablet of smartphone. Naast de online leeromgeving en community, beschikken wij ook over een app van waaruit je gemakkelijk de cursus kunt volgen.

De cursus bestaat uit verschillende modules. Een module bestaat uit instructievideo’s, opdrachten en een kennisquiz. Ook kun je extra verdiepende modules bekijken: zo krijg je o.a. een inkijkje bij de ambulance! Kort en krachtig, maar vooral ook leuk en toegankelijk!

Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je behoudt één jaar toegang tot de cursus. Gedurende dit jaar kun je de cursus zo vaak volgen als je wilt. Zo kun je video’s terug kijken of jouw kennis over reanimatie nog eens opfrissen. Je krijgt automatisch een mailtje van mij wanneer het weer tijd is om je kennis op te frissen.

Waar bestaan de modules uit en wat leer ik?

De cursus bestaat uit 8 modules waarin je alles leert over reanimatie van een volwassenen. Ook leer je hoe een reanimatie ontstaat en hoe je een reanimatie zou kunnen voorkomen.
De onderwerpen van de modules zijn:

→ Module 1: Introductie
→ Module 2: Oorzaken van een reanimatie en reanimatie voorkomen
→ Module 3. Herkennen van een reanimatie situatie
→ Module 4. 112 bellen
→ Module 5. Borstcompressies
→ Module 6. Beademingen
→ Module 7. De AED (en andere handige hulpmiddelen)
→ Module 8. Ik heb gereanimeerd, wat nu?
Elke module heeft een quiz, waarmee je je kennis kunt toetsen.

Ook zijn er een aantal bonusmodules die je kunt volgen:
→ [BONUS] Een kijkje in de ambulance
→ [BONUS] Langs bij 112: waar gaat je belletje naar toe?

Je volgt de cursus op je laptop, tablet of via de app!

Wordt de cursus door de zorgverzekeraar vergoed?

Veel klanten hebben de cursus door hun zorgverzekeraar vergoed gekregen! Je moet dit zelf bij de zorgverzekeraar aangeven. Wil je het zeker weten, vraag het je verzekeraar dan even vooraf! Voor een bewijs van deelname kun je contact met ons opnemen.

Is de cursus ook geschikt als herhaal-cursus?

Zeker! Het opfrissen van je kennis wordt zo nog makkelijker: in je eigen tijd, wanneer je maar wilt, en een jaar lang inzichtlijk. Deze online cursus kan nog niet als herhaalcursus gelden voor je bevoegdheid in Hartslag.nu.

Hoe kan ik de cursus kopen?

Je kunt gemakkelijk en snel via iDeal betalen. Je krijgt bij aanschaf van de cursus een factuur per e-mail wanneer je jouw e-mailadres opgeeft. Er komt geen extra BTW over de prijs die je ziet: de prijs is inclusief BTW.
Na betaling heb je direct toegang tot de cursus!

Leer ik bij deze cursus fysiek reanimeren?

Nee, de cursus is volledig online. Je leert in deze cursus hoe je een reanimatie situatie zou kunnen herkennen, wat je zou kunnen doen om hulp in te schakelen, en krijg je bij deze cursus goed inzicht in hoe je een basale reanimatie op straat zou kunnen aanpakken. Dat gaat jou helpen op tijd aan de bel te trekken en levens te redden!

Kun je dit wel online leren?

Het korte antwoord: dat weten we nog niet. Nergens in de wetenschap staat dat cursussen werken vanwege een praktijkdeel, vanwege het gebruik van een pop of dat je reanimatie alleen maar via praktijk kunt leren. Er is momenteel geen hard wetenschappelijk bewijs dat dit nodig is, en tegelijk is er ook geen bewijs dat het niet nodig is. Ik persoonlijk ben er van overtuigd dat een reanimatie cursus niet werkt omdat je leert reanimeren op een pop (wat toch best anders is dan een mens) maar dat ze werken doordat het de angst wegneemt om te starten en daarmee de cascade van hulpverlening in werking zet. Maar, eerlijk is eerlijk: ook dat is nog niet bewezen.

Mijnsinziens is het dus een ouderwets idee dat je reanimatie alleen maar kunt leren door een fysieke cursus te doen met een pop, en ik denk dat veel mensen nog wat vast zitten in het idee dat zulke cursussen alleen maar zó kunnen zijn zoals we ze kennen. Logisch ook, innovatie gaat niet over éen nacht ijs. Lees vooral ook de reviews van eerdere deelnemers om hun ervaringen mee te laten wegen, je vind ze op de site maar ook op google, wanneer je deze reanimatiecursus zoekt.

Wat een groot voordeel is aan deze online cursus is dat je toegang blijf houden tot alle kennis, waardoor veel beter kunt leren en herhalen dan bij een fysieke les van een paar uur. Dit bevordert het onthouden van de stof. Mede daarom denk ik dat online leren echt de toekomst heeft.

Hoe weet ik of de cursus geschikt voor mij is?

Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die nog nooit hebben gereanimeerd als mensen die al eens een cursus hebben gedaan, burger hulpverlener zijn of zorgprofessionals.

Heb je al een EHBO/BHV-diploma? Ook dan is het nuttig om deel te nemen! Herhaling is heel belangrijk, zeker wanneer je weinig reanimeert in de praktijk. Daarnaast krijg je in deze cursus les van een arts, dus vanuit ander perspectief. Veranderen van spijs doet eten!

Je krijgt na deelname GEEN EHBO-diploma of certificaat. Wel kun je een bewijs van deelname aanvragen.

Kan ik me na de cursus inschrijven bij Hartslag.nu?

Nee, dit is vooralsnog niet mogelijk. Het is onze wens om dit in de toekomst mogelijk te kunnen maken. Hou de website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.

reanimatiecursus heleen lameijer reanimatie

Vraag een offerte aan

reanimatiecursus